Ibland behövs det bara lite för att göra stor skillnad

Ett inredningstråd på internet fick Anette att bli inspirerad av att själv starta en blogg. Graviditeten gjorde nog också sitt vad det gällde att "boa" in sig. Nu över ett år senare har hon över 300 besökare dagligen. Läs och lär känna tjejen bakom bloggen "Ett vitt hus"



Ett hus i vitt
I ett hus strax utanför en mellanstor stad huserar Anette, 33 år, hennes man och två små pojkar på 1 respektive 3 år.
Det var som sagt en inredningstråd som väckte intresset för att blogga. Just det lantliga och ljusa ligger henne varmt om hjärtat och hon försöker hitta en gyllene medelväg mellan det franska/slitna/pyntade och det mer avskalade strikta. Grunden är att det mesta går i vitt, även om det sker vissa färgförändringar efter de olika årstiderna. Sommartid är det blommigt pastelligt, medan hösten går i brun-beige och gråa toner. Julen blir såklart lite röd.

En man som uppmuntrar och stöttar
Intressen utöver inredningen är segling och utförsåkning. Perfekta aktiviteter som hela familjen kan vara med på. Att titta på TV har helt glömts bort eftersom inredningsprojektet oftast utförs på kvällstid. Det händer att Anette passar på även på dagtid när yngsta sonen sover. Då får äldsta sonen vara delaktig i projekten.
I vardagslivet vet vi ju alla hur svårt det är att få tiden att räcka lite extra. Att då lyckas med två små barn, ett hus och en välbesökt blogg får en att fundera på hur hon gör det.
En laptop är Anettes vapen. Den följer henne på köksbänken samtidigt som hon lagar mat, diskar eller liknande. Dock vill hon tillägga att hon har barn som sover bra och en man som uppmuntrar, stöttar och hjälper till mycket därhemma.
Barnvakt finns också i form av såväl mormor och morfar som farmor och farfar som är nära till hands.

Populär blogg
Intresset för bloggen är hon själv förvånad över, men tror att inredningstråden har hjälpt till mycket. Men även att försöka få till foton bra gör nog en del. Namnet på bloggen talar sitt tydliga språk och om man vet vad det handlar om.

Resultatet av projektet
Köksprojektet som visas på bilderna tog inte så lång tid totalt sett. Hade man varit effektiv så skulle man kunna ha gjort det på ett par dagar, menar Anette. Men är man småbarnsförälder så blir man avbruten ofta, så det blev "duttande" med köket i en månads tid. Men resultatet var väl värt att vänta på som vi ser här på bilderna.
Under tiden Anette är mammaledig har hon drömmar om att kunna arbeta med inredning på sidan av sitt heltidsjobb. Men vad det handlar om är fortfarande en hemlighet. Ett tips är att hålla utkik på hennes blogg...!


Före

Efter

Alla foton tillhör bloggen Ett hus i vitt och är lånade med hennes tillåtelse

4 comments:

På min gatan i stan said...

Så fint så fint! :-)

Kram!

Ett hus i vitt said...

Hihi, alltid så roligt att läsa om sig själv lite ur någon annans perspektiv. Du har satt ihop text och bild jättefint! Kram, Anette

Svenska inredningsbloggar said...

Väldans fint.:-)

Stina said...

Så fint!:-)