Var unik och tillverka själv


Att tillverka egna saker är oftast mycket roligare än att köpa en massproducerad vara i en butik. Du kan designa och utforma det efter ditt eget huvud och sen blir det mycket häftigare med något unikt. Vi besöker Marie som driver bloggen "Vita Ranunkler" och får se hennes fina badrumsskåp, hylla och tallrikshylla. Alla tre är hemmagjorda!





Vita Ranunkler
Marie från Västergötland driver bloggen "Vita ranunkler" och har många mysiga tips som visas i form av vackra och inspirerande fotografier. Hennes man har hjälpt till att tillverka ett badrumsskåp, en hatthylla och en tallrikshylla.

Marie är en tjej på 35 år som bor tillsammans med sin man och två döttrar i en liten ort i Västergötland. Hon jobbar som förskollärare och har precis kommit tillbaka till arbetet efter att ha varit mammaledig.

I början av 2007 hittade hon av en slump bloggvärlden och märkte att det fanns fler som delade intresset för den vita inredningsstilen. Eftersom hon inte hade några kompisar som delade passionen startade hon således en egen blogg i april samma år.

Bloggen som har 279 prenumeranter (enligt bloggkoll.com) och långt över 200 besökare varje dag är minst sagt populär! Marie själv vet inte varför den har blivit så populär, hon är själv en ganska blyg person i det vanliga livet, som inte gillar att stå i centrum.
Men hon tycker att det är roligt och framförallt om hon kan inspirera andra!

Inredningsstil
Inredningsstilen är väldigt blandad och Marie inreder med sådant hon tycker om och trivs med. Sen är det ju så att vita, nötta och gamla saker ligger henne varmast om hjärtat och det spelar ingen roll om sakerna är ett speciellt märke eller liknande. Marie köper bara sånt hon känner för och hemma blandas loppisfynd med IKEA, ärvda saker tillsammans med hemmagjorda småmöbler och en del nytt.




Alltid något på gång
Bor man i hus finns det ständiga projekt. Aktuellt för Marie och hennes familj just nu är att de bygger ut huset. Äntligen ska det bli en ordentlig hall eftersom den nuvarande bara är på 1 kvm! De passar även på att bygga så att nedgången till tvättstugan blir inifrån och inte utifrån som tidigare.

Hur räcker tiden?
Att hinna med allting man vill göra är inte helt lätt. Hur ska man hinna med renoveringar, familjen, arbete och en blogg på samma gång?
Marie berättar att de största renoveringsjobben gjordes för flera år sedan innan de fick barn.
Då gjorde de ingenting annat än att dona med huset när de kom hem från jobbet.

Nu när barnen kommer i första hand får renovering och allt annat som hör till ta den tid det nu tar. Under hela Maries bloggtid har hon varit föräldraledig och eftersom hon är en rastlös person har tid funnits att pyssla och måla när yngsta dottern sovit middag.


Trots färre inlägg på Maries blogg läser hon hos andra bloggare på kvällarna. TV.n står i stort sett orörd eftersom bloggarna ger så mycket mer.

Besök gärna in hos Marie och hennes mysiga blogg: Vita Ranunkler

Alla foton tillhör bloggen Vita ranunkler och är lånade med hennes tillåtelse

7 comments:

Solsjö - Under en vind said...

Vilken bra intervju om en otroligt mysig blogg som jag alltid besöker!!

Fru Sirlig said...

Åh vad kul att få ta del av intervjun. Känner igen mig en hel del. Är själv mammaledig från min förskollärartjänst på en Montessoriförskola, är Montessoripedagog i en syskongrupp.Hittade själv bloggvärlden i Våras och blev glatt överraskad av att det fanns så många med samma intresse. Jag tycker så mycket om Vita Ranunklers- (Maries)- blogg för att det finns en sådan värme, kan inte riktigt förklara. Antar att det är därför hon har fått så många läsare.Hon har "det" Marie är min favorit!!
Superkram Fru Sirlig

Lilla Blanka said...

Hej!

Gillar Marie och hennes blogg jättemycket! Jag tycker det är så roligt att vi delar smak och stil, man får alltid en stor dos portion inspiration när man tittar in till Vita Ranunkler :)

Kul blogg du har startat! Jag kommer tillbaks!

Kram
Mia

Hulda said...

Så flott dette var! Marie har en flott blogg, med masser av inspirasjon!!

Inspiration i vitt said...

Jag älskar Maries blogg det är en fröjd att titta in till henne och se vad hon har för sig,dessutom är hon en bra fotograf.
Kul blogg att titta in till hit kommer bjag igen.
Kram/Ingela

Lilla huset på prärien said...

Jamen visst är hon söt Marie och har ett underbart hem! Man får hur mycket inspiration som helst på hennes blogg och hon är väldigt snäll och hjälpsam med!

Hälsningar Jenny

Anonymous said...

Jag besöker Maries helt underbara blogg nästan varje dag för att kika efter nya härliga blogginlägg.Vita Ranunkler tillhör mina absoluta favoritbloggar!!

Maries blogg utstrålar värme, innehåller otroligt vackra foton från Maries hem som är fantastiskt fint och ger inspiration till att försöka tillverka saker själv.

Att Marie dessutom verkar vara en ödmjuk och go person gör givetvis sitt till att man verkligen gillar hennes blogg!!

Jätteskoj att få läsa intervjun om Marie, ser fram emot att läsa fler intervjuer här framöver!!

Kram