45 klasar färska fläderblommor Skal o saft av 3 citroner 1 1/2 liter vatten 2 liter strösocker 4 tsk citronsyra
1. Lägg blomklasarna i en bunke och tillsätt rivet citronskal o citronsaft.
2. Koka upp vattnet och rör ner strösocker och citronsyra. Häll vätskan över blommorna.
3. Täck bunken med en tallrik och låt saften stå svalt i 3 dygn. Rör om några gånger om dagen.
4. Koka upp och sila saften.
5. Häll upp saften i decinficerade flaskor, fyll dem ända upp till kanten och tillslut väl.
6. Förvaras kallt och spädes efter smak, cirka 1+4.
Hämtat ur Piece of Cake, Leila Lindholm
Välkommen
Här kommer du att kunna läsa olika inlägg om inredning och saker som rör hus & hem. Det kan vara alltifrån personer som målat om sitt sovrum, till hur man fyndar på loppis, tips och små knep för hus och hem och mycket mer. Fokus kommer nog hamna kring det jag själv tycker om mest såsom loppis/secondhand/shabby chic och allt som hör det lantliga till.
Tipsa
Har du kanske någonting kul och intressant som vi kan skriva om? Du kanske har rustat upp en möbel som du fyndat eller gjort om i hallen. Eller har du tips på någon butik att länka till i listan nedanför? Mejla gärna till mig
No comments:
Post a Comment